Eetkamertafels

Eetkamertafels

Als specialist in moderne meubels beschikken wij uiteraard ook over een ruim assortiment aan eetkamertafels. Deze tafels kan je vaak zelf samen stellen in onze showroom te Veenendaal. Uiteraard kunnen de tafels ook op maat worden gemaakt qua hoogte, breedte en lengte. Onwerp zelf je onderstel behoord ook tot de mogelijk heden.. Maar natuurlijk voorzien we jou ook via onze website graag vooraf van een woordje uitleg.

Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

13 Items

per pagina
 1. Eetkamertafel Berlijn
  Rating:
  0%
  Vanaf € 1.395,00 Vanaf € 1.199,00
 2. Eetkamertafel Capri
  Rating:
  0%
  Vanaf € 1.395,00 Vanaf € 1.295,00
 3. Eettafel Bari ovaal
  Beoordeling:
  97%
  Vanaf € 1.999,00 Vanaf € 1.499,00
 4. Eetkamertafel Brussel eikenhout
  Rating:
  0%
  Vanaf € 1.395,00 Vanaf € 1.295,00
 5. Eetkamertafel Brussel notenhout
  Rating:
  0%
  Vanaf € 1.499,00 Vanaf € 1.395,00
 6. Eetkamertafel Rimini
  Beoordeling:
  95%
  Vanaf € 1.495,00 Vanaf € 1.095,00
 7. Eetkamertafel Florence
  Rating:
  0%
  Vanaf € 1.495,00 Vanaf € 1.295,00
 8. Eettafel Wenen
  Rating:
  0%
  Vanaf € 1.395,00 Vanaf € 1.195,00
 9. Eettafel Modena
  Rating:
  0%
  Vanaf € 1.845,00 Vanaf € 1.395,00
 10. Eetkamertafel Palermo
  Rating:
  0%
  Vanaf € 1.745,00 Vanaf € 1.395,00
 11. Eettafel Napoli
  Rating:
  0%
  Vanaf € 1.745,00 Vanaf € 1.595,00
 12. Eetkamertafel Turijn
  Rating:
  0%
  Vanaf € 1.999,00 Vanaf € 1.485,00
 13. Eetkamertafel Saskia notenhout
  Rating:
  0%
  Vanaf € 1.495,00 Vanaf € 1.195,00
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

13 Items

per pagina

Welke tafel kies je?

Om deze vraag te beantwoorden, zal je in de eerste plaats moeten kijken naar jouw interieur. Wie bijvoorbeeld veel en opvallende accessoires heeft, zal best kiezen voor een houten eetkamertafel met hoogglansafwerking. Dat trekt de stijl goed door en weet rust te brengen in een drukkere omgeving. Is dat laatste het belangrijkste en wens je bovenal een rustig interieur te bekomen? Dan zal je kiezen voor een tafel met een natuurlijk motief. Liefst is de afwerking in dit geval niet voorzien van een glanslaag.

Verder zal je natuurlijk ook rekening moeten houden met de persoonlijke vereisten. Zo zijn er eetkamertafels voor twee tot acht personen beschikbaar, of kan je een tafel op maat laten maken. Uiteraard houd je ook rekening met de beschikbare ruimte. Denk eraan dat je rondom de eetkamertafel nog voldoende plaats moet hebben om met de stoelen te schuiven. Ook de vorm speelt overigens een rol. Bij een grote eetkamer kies je bijvoorbeeld best voor een ovale of ronde vorm, terwijl je in een kleiner en eerder strak interieur zal gaan voor een hoekig model.

Tot slot zijn er ook de diverse stijlen die de keuze voor de tafel zullen beïnvloeden. In een modern interieur past nu eenmaal een moderne tafel. Maar denk bijvoorbeeld ook aan de opkomst van de Scandinavische woonstijl en de verwerking van rustieke elementen. Twijfel je over de geschiktheid van een model? Neem enkele foto's van jouw interieur en kom langs in onze toonzaal. Wij voorzien jou graag van advies op maat van jouw eetkamer.

Eetkamertafels in diverse materialen

Dat lang geen enkele tafel identiek is, heeft niet alleen te maken met de stijl of de afmetingen. Ook het gebruikte materiaal speelt immers een cruciale rol. Het gebruikte materiaal zal immers grotendeels de uitstraling van de tafel bepalen. Wanneer je bijvoorbeeld een fan bent van strakke vormen, modern of zelfs design, kies je best voor een glazen model of een hoogglans tafel. Vaak zullen zij lichte kleuren hebben, gaande van wit tot een lichte grijstint. We hoeven vast niet te zeggen dat dergelijke modellen ook gewoon te verkrijgen zijn bij Moderne Meubels.

Hiernaast heb je echter ook de keuze voor natuurlijke materialen. Denk hierbij onder andere aan tafels op basis van grenen, steigerhout, teak en acacia. Toch is het vooral de eiken eetkamertafel die het de laatste tijd goed doet. Zo'n eikenhouten eetkamertafel is inderdaad een stuk duurder, maar heeft zijn robuust en natuurlijk karakter als voornaamste voordeel. Bovendien doet het het niet alleen goed in een eerder natuurlijk interieur, maar sluit het bijvoorbeeld ook perfect aan in een industriële stijl. Dit alles zorgt ervoor dat wij eettafels beschikbaar hebben in diverse stijlen én prijzen. Want een eikenhouten eetkamertafel zal nu eenmaal een stuk duurder zijn dan pakweg een eettafel met RVS onderstel en een tafelblad van MDF.

Onderhoud van de tafel

Iedere tafel zal je moeten onderhouden en dit ongeacht de gebruikte materialen. Vooral preventief zal je vaak een en ander moeten doen. Denk aan het gebruik van placemats en onderzetters. Sommige materiaalsoorten zullen na verloop van tijd ook een behandeling nodig hebben, zeker indien een beschermlaag standaard niet voorzien is. Maar zelfs dan is het opletten geblazen. De praktijk leert ons immers dat bijvoorbeeld een ovale eetkamertafel met RVS onderstel na verloop van tijd rode roestige stippen kan vertonen. Die stippen ontstaan niet ten gevolge van de oxidatie van het onderstel, maar wel van de ijzerdeeltjes die zich in de lucht bevinden en zich op het staal hechten. Een tijdige reiniging zal hier wonderen verrichten. Is een curatieve aanpak nodig? Informeer dan steeds vooraf naar welke stappen je dient te ondernemen. Zomaar jouw eikenhouten tafel met een stukje schuurpapier opschuren, doe je maar beter niet. Zeker niet indien je de vlek ook veel eenvoudiger kan verwijderen.

Combinatie met eetkamerstoelen

Een tafel is natuurlijk maar een tafel. De combinatie met bijpassende eetkamerstoelen is dan ook cruciaal. Via deze website kan je zelf een set samenstellen. Ook wij beschikken immers over een ruim assortiment aan eetkamerstoelen en dit in verschillende stijlen, afmetingen en materialen. Uiteraard voorzien we jou ook hier graag van informatie en kan je de stoel ook gewoon komen uittesten in onze showroom. Op aanvraag zetten we de volledige set ook meteen voor je klaar opdat je ook de combinatie inspecteren kan. Geef ons wel vooraf een belletje. Dat is net zo fijn.

Eetkamertafel kopen bij Moderne Meubels

Bij Moderne Meubels beschikken we over een ruim assortiment aan eetkamer tafels. Ze zijn stuk voor stuk van uitstekende kwaliteit en gewoon verkrijgbaar in uiteenlopende uitvoeringen. Van klassiek hout tot industriële varianten met een roestvrij onderstel: we hebben het allemaal. Uiteraard kunnen we ze ook gewoon op maat maken en kan je ze vooraf komen inspecteren in onze showroom in Veenendaal. Ook bijpassende stoelen en andere meubelstukken kan je gewoon bij ons kopen.

Volledig online of niet, steeds staat een persoonlijke benadering centraal. Onze aantrekkelijke prijzen en de hoogwaardige kwaliteit van onze meubelen doen tot slot de rest.

Waarom een eetkamertafel kopen?

De eetkamertafel is niet zomaar een meubel: het neemt een vooraanstaande plaats in het interieur in. Dat hoeft dan ook niet te verbazen: het is de plaats waar we met het gezin leven, praten of een gezelschapsspel spelen. Het is de plaats waar we de kinderen helpen bij het maken van hun eerste huiswerk en waar verjaardagsfeestjes beginnen. Hoewel de naam anders doet vermoeden, is een eettafel meer dan een tafel waarop we eten. Maar omdat ieder gezin anders is, is ook geen enkele tafel identiek. Ook bij Moderne Meubels weten we dat als geen ander.

Zo zien we bijvoorbeeld dat veel mensen kiezen voor het rechthoekig model. Zo'n model maakt optimaal gebruik van de beschikbare ruimte en biedt meestal voldoende plaats voor zes mensen. Voor een hedendaags Nederlands gezin volstaat dat meestal wel. Indien plaatsefficiëntie echter voorop staat of indien het gezin ook gewoon een stuk kleiner is, kan het rechthoekig model vervangen worden door een kleinere vierkant waar je met z'n tweeën aan kunt schuiven. Maar ook een ronde eetkamertafel voor vier behoort tot de mogelijkheden. Natuurlijk is het lang niet alleen de grootte die een rol speelt, maar ook de stijl, de kleur en de aansluiting bij het interieur.

DESKUNDIG OF PERSOONLIJK ADVIES NODIG? KOM PROEFZITTEN!